Instrumentenfonds

Het instrumentenfonds

Sinds de opening van de Nationale Volksmuziekschool is de belangstelling voor de instrumentale muziekbeoefening enorm toegenomen. Bij de opening van de muziekschool in maart 2006 waren er 350 cursisten ingeschreven en stonden er een even groot aantal op de wachtlijst. De wachtlijst is te wijten aan het tekort aan gekwalificeerde muziekdocenten en het ontberen van een degelijk muziekinstrument.
Om deze wachtlijst weg te werken heeft de Nationale Volksmuziekschool een overeenkomst gesloten met Cheung’s Sound & Vision, zodat cursisten in aanmerking kunnen komen voor een korting van 15% bij aanschaf van een muziekinstrument. Ook is er tripartiet een overeenkomst met de Surinaamsche Bank voor het sluiten van een persoonlijke lening voor de aanschaf van een muziekinstrument tot een waarde van SRD. 3.000; rente 10% per jaar; de looptijd is 12 maanden.
Ondanks deze mogelijkheden is gebleken dat personen uit de lagere inkomensgroepen niet in staat zijn om een muziekinstrument aan te schaffen.
Op grond hiervan heeft de Nationale Volksmuziekschool met medewerking van de Nederlandse Ambassade, het instrumentenfonds op 23 november 2010 officieel gelaunched.

Voor een musicus is het belangrijk dat je naast voldoende repeteren ook beschikt over een kwalitatief goed instrument. Op grond hiervan zullen naast kansarme cursisten ook getalenteerde cursisten de gelegenheid geboden worden een beroep te doen op het instrumentenfonds. Dit als een stimulans en zodat deze zich optimaal in hun carrière kunnen ontwikkelen.

Verder kunnen cursisten die “kennis willen maken” met het instrument tegen een redelijke vergoeding gebruik maken van het instrumentenfonds.
Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de cursisten die het moeilijk vinden om een juiste instrumentkeuze te maken. Ook voor jonge kinderen die de
“meegroei-instrumenten” (bijvoorbeeld violen) bespelen is dit fonds een uitkomst.

De instrumenten uit het instrumentenfonds zullen tegen een redelijke vergoeding worden verhuurd. Deze vergoeding, hangt af van de waarde van het instrument en zal gereserveerd worden voor het verzekeren en onderhouden van de instrumenten.

Voor het verhuren van een instrument vindt u hieronder alle informatie:

• {filelink=1}

• {filelink=2}